sunnuntai 13. huhtikuuta 2014

Wine tasting ja loman alku.

Mitäs tämä viikko on tuonut tullessaan. Yhden kurssin kotitehtäviä pitäisi palautella ensi maanantaihin mennessä. Heti perjantaina katselin tehtäviä tarkemmin ja huomasin, että jaa niin tässähän pitäisi osata Python-ohjelmointikieltä. No ei muutakuin opettelemaan. Saapahan sitten lisämerkin CV:hen. Muutenkin kurssit täällä ovat osoittautuneet todella haastaviksi. Osa jää väkisin suorittamatta, kun rahkeet ei vaan yksinkertaisesti riitä. Liian matemaattisia tai liian teknisiä. Myöskin kurssien esitiedot ovat olleet vajavaiset. Tämän kyseisen kurssin kohdalla oli maininta, että perus ohjelmointitaidot riittävät. Vaan ei mitään mainintaa, että nimenomaan Pythonilla pitäisi rokata. Tällaiset haasteet lienevät yleisiä vaihtoon lähtijöillä, toivottavasti. Mukavasti turhauttaa.

Viime viikolla David kyseli minulta ja Rikulta halukkuutta viinin maisteluiltaan seuraavan viikon keskiviikkona. Perinteiseen tapaan vastasin enempiä kyselemättä, miksi ei. Tiistaina David kysyi, josko saisimme jostain hankittua yhdet lederhosenit, nämä alppialueilla suositut nahkahousut. Hänellä kun oli vain kahdet. Vähän siinä utelin, että niin mihinkäs tapahtumaan moisia. No viininmaisteluun, tottakai. Pienen kielimuurin aiheuttaman sekaannuksen johdosta luulimme tapahtuvan olevan wine tasting-tyylinen, mutta kyseessä olikin viinimessut. Se selittää, miksi sijainti oli messukeskus ja tapahtuman kesto viitisen tuntia. Vastassa ei ollutkaan pitkiä saksankielisiä puheita Styrian viinialueen maaperän kalkkipitoisuuden vaikutuksesta Sauvignon Blanc-viiniköynnöslajikkeen jälkimaussa, joka korostyy erityisesti viileissä lämpötiloissa, vaikka aluksi jotain tällaista odotin. Positiivinen yllätys ja kaikinpuolin mukava kokemus, mitä nyt aamuyöstä jätin repun varulta kerhon narikkaan. Repussa asunnon avaimet. Pari päivää lainailin kämppiksen avaimia, kunnes sain takaisin omani. Äkkinäisempi olisi saattanut hermoilla.

Olut tölkistä, viinit lasista
Perjantaina alkoi reilun kolmen viikon kevätloma luennoista. Minulla ei tähän asti luentoja ole ollutkaan kuin parina päivänä, joten suurta muutosta tämä ei aiheuta. Oikeastaan kouluhommia on vain enemmän vastassa. Päätettiin kuitenkin repäistä ja tehdä jotain, mistä on sitten kerrottavaa jätkille kotona. No, käytiin Ikeassa. Ostin lohiwrapin ja lasin sittistä. Lauantaina kävin Arnold Schwarzenegger-museossa, toistamiseen. "Because it's there", sanoisi George Mallory. Omalla kohdallani reissun päätarkoitus oli museon jälkeinen vaellus takaisin kotiin. Reilu kolme tuntia ja 17 kilometriä takasi sen, että illan meksikolainen ruoka maistui hyvin. Ruokailun kokoonpano oli Suomi-Ruotsi, 2-2. Ihan sovussa oltiin ja elettiin.


Näkymä Eggenbergiltä Graziin.

Loma kuitenkin näkyy täällä siinä, että suuri osa tutuista lähtee joko matkustelemaan tai käymään kotona. Omalla kohdallani suurin osa matkustamisesta tapahtunee heinäkuussa lukukauden jälkeen interrailin merkeissä, joten se on poissuljettu vaihtoehto tässä välissä. Siispä päätin, äitin sponsoroimana, lähteä viettämään pääsiäistä Suomeen. Mukava nähdä perhettä ja ystäviä pitkästä aikaa. Lähtö tiistaina, paluu seuraavan viikon keskiviikkona.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti