maanantai 2. kesäkuuta 2014

Red Bull Erzbergrodeo ja sunnuntaiajelua

Terve!

Tuossa poikien kanssa tuumailtiin jotain ajanvietettä pyhäpäivälle. Kaupunki on nähty, kirkkoja on nähty, museoistakin kaksi tärkeintä: Arnold Schwarzenegger ja BMW. Valinta kohdistui melko suomalaistyyppiseen tapahtumaan. Tai ei niinkään, mutta turha tänne oli ketään muitakaan pyytää mukaan. Olikohan jossain luonnonsuojelulehdessä mainos tästä tapahtumasta. Greenpeacen hyväksymä tai jotain vastaavaa. Mentiin siis avolouhokselle katsomaan endurokisoja! Itsehän olen vastaavia tapahtumia kierrellyt niin vähän, että hieman nolottaa. Väliin on jäänyt jokamiesluokan kisat, jäärata-ajot ja kelkkakilpailut. En tiedä, kuka oli kardaanikunkku viime vuonna. Jos radiosta on soinut Kari Tapion Olen suomalainen, en ole kehdannut laulaa mukana. Tämä reissu hieman korjasi onneksi tilannetta.

Niinhän siinä sitten kävi, että vaikka kuinka vältteli, joutui kisojen ohessa näkemään myös maisemia. Kuvat eivät luonnollisestikaan tuo ilmi koko totuutta, joten lukijoiden on nyt vain uskottava. Paljaaksi louhittu vuori oli itsessään jo erikoinen näky. Kokeneempi kävijä tiesi kertoa, että kotimaassa vastaavia kisoja ajellaan esimerkiksi kaatopaikoilla. Ei siis tarvitse mennä Suomessa kisoja katsomaan. Kaikenkaikkiaan mukava ja hieman normaalista poikkeava reissu. On tuo hullun hommaa, endurokilpailu.





Jätkät










Kun kerta tuli lähdettyä Grazista pois ja oli autokin alla, emme nähneet tarvetta ajaa suorinta tietä takaisin. Löydettiinkin erittäin sopivia pikkuteitä sunnuntaiajelulle. Alla olevat pari kuvaa kertovatkin reittien kohokohdista. Olimme kaikki loppumatkasta yhtä mieltä, että maaseutua pitäisi nähdä enemmän. Kaupungit ovat loppujen lopuksi melko samanlaisia, eivätkä ne juuri jaksa säväyttää muutamaa mahdollista rakennusta lukuunottamatta. Näin siis tässä lähiympäristössä. Pitäisi käydä vähän pidemmässä matkassa, jotta oikeasti saisi jotain elämystä irti. Se tapahtunee sitten heinäkuussa.

Tässä hyvä vinkki Itävaltaan vaihtoon tulijoille: kannattaa käydä Saksanmaalta hakemassa uudenkarhea baijerilainen, jolla voi sitten kätevästi kierrellä maaseutuja ja serpentiiniteitä. Välillä on jyrkkiä nousuja, joten reilu 250 hevosvoimaa olisi hyvä olla konehuoneessa.

Näitä maisemia tullee ikävä



Viikko onkin alkanut uudella koulukurssilla. Kyseessä on 2,5 päivän intensiivinen opiskelu ja heti perään kolmantena päivänä tentti. Aihe on kiinnostava, minulle uusi ja pitkästä aikaa sellainen, joka on mahdollista osata. Muista kursseistani poiketen tällä kurssilla on noin 30 osallistujaa eli opetuskin on kertaluokkaa interaktiivisempaa. Luentojen välissä olevat ryhmäharjoitukset ovat iso plussa, sillä aiemmilla ns. massaluennoilla muihin opiskelijoihin tutustuminen on ollut mahdotonta. Vaan on tässäkin vähän moitittavaa. Kurssikuvauksesta poiketen kurssia ei järjestetä kokonaan englanniksi, vaan luennoitsijat puhuvat pelkkää saksaa. Tänään siis kuuntelin saksaa, josta en mitään ymmärtänyt, noin seitsemän tuntia. Sama jatkuu huomenna. Kurssimateriaali ja tentti ovat englanniksi, joten tästä pitäisi kyllä selvitä. Perjantaihin asti mennään siis tiiviisti opiskellessa, jonka jälkeen alkaakin jo hieman helpottaa.

Poltin naamani.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti