torstai 1. toukokuuta 2014

Eipä tässä erikoisempia.

Lauantai-iltana istuin iltaa pubissa. Seurueessa oli muunmuassa kreikkalainen mies. Tunsin oloni hieman jännittyneeksi. En osannut rentoutua. Pelkäsin. Milloin kuulen sen opiskelijabudjettia noudattavan selkäpiitä karmivan kysymyksen. "Hey, you're a finnish guy. Would you like to bail me out? I'm little short on cash. You know this european-wide recession." Onnekseni tätä kysymystä ei koskaan tullut. Hän ei anonut minulta tukirahaa, ei apupakettia. Olin helpottunut. Näin taas kaiken väreissä.

Huumoria. Oli todella mukava tyyppi. Mukava tutustua.

Kun nyt aloitin rahasta puhumisen, voidaan hieman avata Suomen ja Itävallan välistä hintaeroa erityisesti alkoholin ja ravintolahintojen kohdalla. Aiemmin olen tainnut mainitakin, että elintarvikkeet maksavat suunnilleen saman verran. Kävin palauttamassa kuusi lasipulloa läheiseen Spariin. 54 sentin pantin lisäksi kuittiin oli printattu tarjous: tällä kupongilla kuusi 0,5l olutta neljän pullon hinnalla! Ei taida Suomessa ihan vähään aikaan vastaavaa tarjousmallia tulla. Tämä keissi, pussi perunalastuja (Kärpät - Tappara finaali, huom.), illalla irlantilaisessa pubissa iso hampurilaisannos ja olut maksoivat yhteensä noin 14 euroa. Vertailun vuoksi pelkästään vastaava ruoka-annos maksaa Suomessa jo 13-20e ja vastaava setti kokonaisuudessaan lähemmäksi 40 euroa. 40e vs. 14e. Kyllä sen eron huomaa pidemmän päälle. Väitän, että suomalaisista ravintoloista tulisi enemmän verotuloja veroprosenttia laskemalla. Aivan varmasti asiakasmäärät lisääntyisivät niin huomattavasti. Näinhän kävi autoveron alennuksessa muutama vuosi takaperin.


Tämä viikko onkin mennyt ilman kummempaa sisältöä. Vähän urheilua, melko paljon koulua. Vappukin oli, muttei sitä täällä niin erikoisemmin juhlita. Ainakaan minä en juhlinut. Viikon neljä ensimmäistä päivää oli tavallaan tarkoituskin elellä arkisesti, sillä heti perjantaiaamusta suuntaan Wieniin ja vietän siellä viikonlopun. Enpäs ole vielä pääkaupungissa aikaa viettänytkään. Ainoastaan julkisilla hieman sivunnut. Siitä sitten lisää seuraavassa kirjoituksessa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti